O pasado domingo, o Cenor Obradoiro CAB comezaba a segunda fase da Liga Galega, enmarcado no grupo A2, pola loita por manter a categoría e facíao visitando a pista do EDO Blanco Amor en Ourense.

O partido comezou moi intenso con lixeiras vantaxes para o Cenor Obradoiro CAB grazas ao dominio do rebote, que permitía que puideran xogar moitas situacións de contraataque.

No segundo cuarto os locais comezaron a impoñer o seu físico e a reverter o control baixo os taboleiros, facéndose co ritmo do encontro e atopando mellores posicións de tiro, chegando ao descanso cun 38-34 ao seu favor.

Á volta de vestiarios, o EDO Blanco Amor saíu ao encontro moito máis intenso, algo que non souberon igualar os obradoiristas provocando que os locais se escapasen no marcador de máis de dez puntos.

O Cenor Obradoiro CAB subiu liñas no último período e igualaron o ritmo do xogo, reducindo a vantaxe ata cinco puntos. Sen embargo, nos dous últimos minutos varias triplas ao límite da posesión dos ourensás acabou provocando unha derrota por 79-66, que dificulta o inicio desta segunda fase.

A próxima fin de semana, o Cenor Obradoiro CAB recibirá no pavillón Lorenzo de la Torre ao Maristas Agua de Sousas Ourense, o domingo a partires das 12:00 horas.